domingo, 9 de octubre de 2011

JClic



Durant dues sessions hem estat treballant l'eina del JClic. Aquest és un recurs que serveix per el·laborar i visualitzar diversos tipus d'activitats educatives. El Jclic es desenvolupa en la plataforma Java, que consisteix en un projecte de codi obert i funciona en diversos entorns i sistemes operatius. Alguns exemples d'activitats que es poden realitzar amb el JClic són els següents:
- Jocs de memòria
- Activitats d'identificació
- Puzzles
- Activitats de completar texts
- Mots encreuats
- Sopes de lletres
- Activitats d'associació complexa i simple

A més a més, aquestes activitats normalment no es presenten de forma aïllada sinó que es presenten en projectes. Des de l'assignatura d'UDTIC hem aprés com realitzar-les nosaltres mateixos i com publicar-les a la xarxa.
Un cop cadascú crea el seu projecte d'activitats pot guardar-lo amb el nom d'index.

Dins el JClic, hi podem distingir tres eines: 

El JClic: permet executar els paquets d'activitats.
Referint-nos a les metàfores de l’us dels ordinadors el JClic faria referencia directa a la metáfora de l’ordinador com a tutor ja que aquest programa és el que s’encarrega de guiar a l’alumne en la realització de les activitats.

El JClic author: permet crear els projectes.
El JClic report: registre l'informe dels usuaris que executen les activitats amb el JClic de manera local o per xarxa.

Aquest programa penso que és molt interessant de cara a les escoles ja que ajuda als alumnes a veure on s'equivoquen i per tant, pot veure com millorar. Cada alumne té un ritme diferent d'aprenentatge i aquesta eina els pot ajudar adaptar-se als diferents ritmes i necessitats educatives dels infants.

No hay comentarios:

Publicar un comentario